Tuesday, August 25, 2015

ANASONLU TATLI KURABİYE


ANASONLU TATLI KURABİYE
Herkese merhaba,

Benim tatlı ile aram pek olmadığı için evde pek kurabiye, kek gibi şeyler pişmiyor. Eşimin ise tam tersine arası çok iyi ancak tatlı yedikçe bağımlılık yaptığı için bu tarz şeyleri yapmıyor oluşuma pek sesini çıkartmıyor. Sanırım bu kurabiye tarifi bloğumdaki ilk kurabiye tarifi olacak :D 

Anasonlu tatlı kurabiye ise aklıma yaz tatilimden sonra düştü. Kaldığımız otelin sahibi hanım öğle çayında anasonlu kurabiye ikram etmişti, fırından yeni çıkmış sıcacık bu kurabiyeye bayıldım resmen! Evdeki anasonu değerlendirmek için daha iyi bir fırsat düşünemedim :) Tarifi ondan almadım; ben kendime göre yaptım ancak tadı süperdi :)


Malzemeler (28 adet çıktı)

2 su bardağı un, elenmiş
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
2 yıldız anason, dövülüp un haline getirilmiş (1 yemek kaşığı çıktı)

4 yemek kaşığı tereyağı (ya da margarin)

Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp kulak memesi kıvamını elde edene dek yoğurdum.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp elimle hafif bastırarak üzerine yağlı pişirme kâğıdı koyduğum tepsiye yan yana dizdim.
  3. Önceden 200 dereceye ısıttığım fırının ısısını 180 dereceye düşürüp fırına verdim. Benim için bu süre 15 dakika oldu (Bkz. Tarifle ilgili notlar)

2. Adim - ceviz buyuklugunde toplari firin tepsisine koydum

ANASONLU TATLI KURABİYE
ANASONLU TATLI KURABİYE

Tarifle ilgili notlar
  • Kurabiyeleri fırında ne denlu uzun tutarsak o kadar sert olur,  o yüzden de fırından sertleşmeden çıkarmak gerek.  Kurabiyeler soğudukça kıvam alır, bu yüzden fırının hızına da göre 12 - 15 dakika sonra çıkarmak yeterli olacaktır.

No comments: