Friday, June 26, 2015

DÜĞÜN ÇORBASI



ĞÜN ÇORBASI
Ba
şka bir çorbanın hayalini kurarak tarif veren bir blog yazarı da az görülür herhalde :) düğün çorbasına bayılırım, içmelere doyamam ama açıkçası canım feci derecede kellepaça çorbası çekerken eldeki malzeme kuzu incik olunca bu çorbayı yapmaya karar verdim :D 

Çorbanın yapımı tabii ki de çok kolay; eti haşlamaktan ve çorbaya terbiyesini yapmaktan oluşuyor. Amma ve lakin memleketimin güzel etlerinin tadı ile çok harika bir çorba oluyor :) 


Malzemeler (4 kişilik)

300 gr. kuzu incik
1.5 litre su

Terbiyesi için
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz
Yarım limonun suyu
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un (bkz. Tarifle ilgili notlar)

Üzeri için
Tereyağı
Kırmızı toz biber 

Yapılışı

  1. Eti ve 1 litre suyu düdüklüme alıp et yarım saat haşladım. Et yumuşayınca tencereden çıkartıp doğrama tahtasının üzerine aldım; ılıdıktan sonra eti didikledim. Ayrıca etin yağını da temizleyip attım.  
  2. Tenceredeki et suyuna yarım litre daha ılık suyla beraber didiklemiş olduğum et parçalarını da ekleyip tekrar kaynamaya bıraktım.
  3. Terbiyesinin malzemelerini bir kasede iyice çırpıp pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra kaynar çorbanın suyundan bir kepçe terbiyeye ekleyip hızlıca çırptım. Bu işlemi bir kaç kere tekrarladıktan sonra terbiyesini kaynayan çorbaya ekleyip bir taşım da böyle kaynattım.
  4. Üzeri için tereyağında kırmızı biber yapabilirsiniz: bunun için bir tavaya tereyağını alıp yakmadan kızdırıp toz biberi ekleyin; daha sonra bu karışımı servis esnasında tabaklara ya da direkt olarak tencereye gezdirebilirsiniz.

 
ĞÜN ÇORBASI

No comments: