Wednesday, July 1, 2015

SOMON BURGER


SOMON BURGER
Herkese merhaba!

Bugün blogumda paylaşacağım somon burgeri yemelere doyamadık dersem abartmış olmam heralde! Yapımı yine pratik; bir kaç aşamadan oluşuyor; ancak yine pek bir lezzetli olduğu için son derece efektif bir tarif :) 

Ben bu somon burgerin yanına kinoalı fençel salatası yaptım ve somon burgerin yanına çok yakıştı; tavsiyem onu da denemeniz. Onun da fotosunu ekledim.


Malzemeler  (14 – 15 adet mini somon köftesi için)

700 gr. Somon fleto, derisi temizlenmiş (bkz. Tarifle ilgili notlar)
1 yumurta
1 adet acı kırmızı biber, incecik kıyılmış (yoksa biber ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber)
3 – 5 dal taze kişniş, ince doğranmış
4 dal taze soğan, ince halkalar halinde doğranmış
Bir fiske tuz
Panelemek için: mısır unu
Kızartmak için: 1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı

  1. Somonu minik parçalar halinde doğrayıp mutfak robotuma aldım, bir yumurta ile birlikte kıyma haline getirdim.
  2. Kırmızı biberini, taze soğanı, kişnişini ve tuzunu ekleyip iyice karıştırdım. (bkz. Foto)
  3. Bir kaseye mısır ununu alıp iki avcumu da bu una buladıktan sonra somon köftesinin karışımından tenis topu büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarladım. Her bir yuvarlağı arkalı önlü mısır ununa bulayıp yayvan borcama aldım. (bkz. Tarifle ilgili notlar ve foto)
  4. Tavaya zeytinyağını alıp ocağın orta gözünde kızdırdım. Ocağın altını kısıp somon köftelerini tavaya yerleştirip kısık ateşte arkalı önlü kızartarak pişirdim. 
2. adim - somon burger iç harci


3. adim - misir ununa bulanmis somon burgerler


SOMON BURGER


SOMON BURGER - KİNOALI FENÇEL SALATASI ILE


Tarifle ilgili notlar

  • Somon fümeyi derisiyle birlikte aldıysanız derisini kendiniz de yüzebilirsiniz. Bunun için kenardan bir bıçak yardımıyla deriyi kaldırmaya başlayın; derinin kendinden kalkmadığı yerlerde bıçağı somon etine parallel tutup çizik atar gibi yaparak kaldırın.
  • Somon burgerlerin dışının yanmadan içinin de güzel güzel pişmesi için köftelerinizin boyutunu çok büyütmeyin; bu boyutta ve yavaş ateşte güzel güzel nar gibi kızaracak köfteleriniz :)
  • Ben somon burgerlerimi hazırlayıp bir kaç saat sonra servis etmem gerektiği için buzdolabında beklettikten sonra pişirdim; burgerlerinizi bir kaç saat öncesinden hazır edip daha sonra kızartmanız da mümkün.

No comments: