Thursday, March 20, 2014

PENNE ALL’ARRABIATA




PENNE ALL’ARRABIATA
Domatesli makarnayı çok severim; çocukluğumun en favori yemeklerinden biridir. İtalyanların tonla makarna hazırlama biçimleri var biliyorum ama ben yine de domatesli olduğu için arrabiatadan vazgeçemiyorum :)

Tarifi çok güvendiğim bir tarif programından uyguladım; sonuçtan son derece memnunum. 



Malzemeler (2 – 3 kişilik)

250 gr. penne (Barilla kullanıyorum; bunu söylerken reklam amacı gütmüyorum ancak makarnası gerçekten çok kaliteli ve lezzetli – Barilla sen de duy sesimi :p)
3 adet domates, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış – küp küp doğranmış (ben mevsim itibariyle kışlık konserve domatesimden 250 gr. kadar kullandım – yarım kavanoz kadar)
1 adet kırmızı acı biber (yoksa bol kırmızı pul biber), çekirdekleri temizlenip çok çok çok ince kıyılmış (bkz. Tarifle ilgili notlar)
1 adet ufak boy soğan, çok çok çok ince kıyılmış
1 adet iri sarımsak, dövülmüş
Sızma zeytinyağı
Tuz
Üzeri için: parmesan peyniri rendesi çok mütiş oluyormuş diyorlar :D

Yapılışı

  1. Zeytinyağını tencereye alıp incecik kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyip sotelemeye başladım. Soğanı çok öldürmeyeceğiz; çünkü sosla birlikte pişmeye devam edecek.
  2. Acı biberi ekleyip sotelemeye devam.Pul biber kullanacaksanız da bu aşamada ekleyip iyice acısını çıkartabilirsiniz :-)
  3. Domatesleri ve tuzunu ekleyip domatesler iyice yumuşayıp dağılana dek pişirdim.
  4. Domatesler pişerken diğer bir tencerede makarnayı kaynar suya atıp 5 – 6 dakika tuzlu suda kaynatıp suyunu süzüp bir kenara aldım. Makarnayı tamamen pişirmedim çünkü bir sonraki aşamada domatesli sosunun içine ekleyeceğim, bu arada makarna yumuşamaya da devam edecek.
  5. Makarna istediğim kıvama gelince sosun içine ekledim; iyice karıştırdım. Bir miktar daha sızma zeytinyağı gezdirdim çiğden. 


1. adim - incecik kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsağı
soteledim

PENNE ALL’ARRABIATA

PENNE ALL’ARRABIATA


Tarifle ilgili notlar

  • Acı biberinizi çok ince kıymaya özen gösterin; yemeğin can alıcı noktası hafif acılı olması – o lezzetin de dengeli bir şekilde yayılmış olması gerekiyor.

No comments: