Saturday, May 10, 2014

SOMON FÜME İLE ATIŞTIRMALIKLAR

SOMON FÜME LOKMALARI
Herkese merhaba! Mayıs ayının 10’undayız ancak yaz kendini naza çekiyor bu sene. Kahvaltıyı terasta yapamadık ancak kahvaltımız enfesti. Şu an dolu bir mideyle mest olmuş bir halde yazıyorum. Yayımlanmayı bekleyen tarifler sıralı bekleyedursun uzun zamandır bloğa koysam diye düşündüğüm bu basit ancak efektif tarifi hemen fotoğrafladım ve bugün yayımlıyorum :)


 
Somon füme maalesef mutfağımızda pek yer edinemedi kendine; ancak damak zevki gelişkin olan ve sağlıklı beslenmeyi kendine destur edinmiş herkesi tatmin edecek bir lezzettir füme somon, diğer adıyla tütsülenmiş somon. Avrupa’da kahvaltıda tüketilir; ben de bu alışkanlığı Avrupa’da yaşadığım yıllarda edindim ve somon füme ile yaptığım kahvaltılar benim için çok daha zengin, çok daha iştah açıcı ve lezzetli. 

Şimdi paylaşacağım şekliyle somon fümeyi kahvaltının yanı sıra davet/misafir sofralarında ya da hafif ancak lezzetli birşeyler tüketmek istediğiniz akşam yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi çok bereketli bir lezzet :)

Ölçü vermiyorum; kendi damak zevkinize göre malzemelerin oranı ile oynayın ve somon fümeyi bu şekilde keşfedin :)

Sevgiler,
Sofra ve Muhabbet

Malzemeler

Somon füme
Keçi peyniri ve ya yoksa beyaz peynir ve labne
Taze soğan, ince kıyılmış
Karabiber
Közlenmiş kapya biber (kırmızı biber) 

Yapılışı
  1. Keçi peyniri ile incecik kıyılmış taze soğanı ve karabiberi karıştırın. Keçi peyniriniz yoksa peynirli dolgusu için kendi damak zevkinize göre oranlarda beyaz peynir ve labneyi karıştırın. Somonun tadını daha önde istiyorsanız labneyi çok tutun; dengeli bir tat istiyorsanız beyaz peyniri.  
  2. Somon dilimlerini ben ufak kareler halinde kestim ve ortaya peynirli harçtan yerleştirdim ve gelişigüzel sardım. Size tavsiyem kareleri gerçekten ufak tutmanız; bu şekilde tüketirken tat daha dengeli gidiyor. Sarmış olduğunuz somonun kavuşma yeri aşağıda olacak şekilde tabağa yerleştirin. Dilerseniz lokmalarınızı zedelemeden keskin bir bıçağın sivri ucuyla lokmalarınıza yarık atabilirsiniz.
  3. Bir diğer servis önerisi olarak da fırından taze alınmış mis gibi esmer köy ekmeğinin üzerine somon fümeyi gelişigüzel yerleştirip, üzerine közlenmiş biber ve yine peynir dolgusundan yerleştirip tüketmek. Her iki şekilde de dilediğiniz taze ve ya kuru baharatla tadı zenginleştirebilirsiniz. Lütfen biberinizi kendiniz közleyiniz; konserve ürün tüketmek somonunuza haksızlık olacaktır. :) Mutfağı batırmadan biberimi nasıl közleyeceğim diyorsanız da buyrunuz şu tarifteki işlem size fikir versin. 


SOMON FÜME LOKMALARI

PEYNİR VE KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERLİ SOMON FÜME

No comments: