Wednesday, September 3, 2014

SÜPÜROĞLU

Süpüroğlu - Oğlak tandır
Herkese merhaba,

Bugünki yazım Muğla’da Vedat Milor sayesinde keşfettiğimiz Süpüroğlu Restaurant ile ilgili. Bu seneki yaz tatilimizi Datça’da geçirdik; Datça’da Vedat Milor’un tavsiye ettiği lokantayı deneme şansımız olmadı ancak tatil dönüşü Google’a Vedat Milor Muğla yazmamla Vedat Milor’un Milliyet’te paylaştığı Süpüroğlu yazısı çıktı. Vedat Milor’un yazılarını ve tavsiyelerini takip ediyoruz ve gittiğimiz yerlerde muhakkak bakıyoruz tavsiye ettiği bir lokanta var mı yok mu diye. Bugüne dek çeşitli şehirlerde (Antep, Hatay, Balıkesir gibi) ve bir İstanbullu olarak İstanbul’un çeşitli semtlerinde bir çok restorana bu yüzden gittik. Hatta öyle ki Vedat Milor’un kebap ve et zevkiyle kendi zevkimin son derece uyumlu olduğunu ancak balık ve deniz mahsülleri konusunda onun methede ede bitiremediği şeylere benim çok da bayılmadığımı söyleyebilirim :) Durum bu olunca Süpüroğlu tam öğle yemeği vaktinin geldiği dönüş seyahatimizde çok iyi denk geldi. 


Buraya anayoldan ulaşmak bir hayli kolay; ancak restoranın levhaları bir zaman sonra daracık yollar arasından yönlendirerek sizi Süpüroğlu çiftliğine getiriyor. Buraya kadarki olan seyahat ve Süpüroğlu’nun ortamı bana Fransa ve Belçika kırsallarında yemek yediğimiz kimi restoranları anımsattı. Daracık kırsal yollardan ulaşılan bu restoranlar da yüzyıllık bölgesel lezzetleri sunuyor. 

Vedat Milor’un yazısından Süpüroğlu’nun spesyallerinin oğlak eti olduğunu okuduk. Biz de soframızı oğlak tandır, patlıcan salatası, çingen pilavı, ev yapımı biber turşusu, salata ve kabak – patlıcan kavurması dedikleri zeytinyağlı kızartma ile donattık. Ekmek kendi yapımları, yoğurt da öyle. Tüm sebzeler bahçeden. Ve herşey tek kelimeyle enfesti! Benim duyduğum tek pişmanlık döş dolmasını denememek oldu. Dört – beş kişilik olan bu yemeği ısmarlayıp pilavını da deneme şansımız olabilirdi. Yanına da bir – iki porsiyon oğlak tandır ısmarlasaydık iki çeşit yemeğini denemiş olurduk. Kör talih :) Bir dahaki sefere diyorum artık :) Bu arada dört kişi için toplamda 165 TL ödedik.



Süpüroğlu

Süpüroğlu

Süpüroğlu - Oğlak tandır

Süpüroğlu- patlican salata, bazlama ekmek, kizartma, çingen pilavi, biber tursusu ve enfes zeytinyaginda yesil zeytin

Süpüroğlu - Oğlak tandır


Bu arada internette yapılan bazı yorumları restorana varmadan önce okusaydık belki gitmekten vazgeçerdik; nedenini anlayamadık ama hem yemekle hem de servisle ilgili olumsuz olan bu yorumların gerçeği hiç yansıtmadığını düşünüyorum. Biz yediğimiz yemeği son derece lezzetli ve doyurucu bulduk. Servis de Anadolu insanının sıcaklığı ile yapılıyor. İnsanlar bazen çok acımasızca yorum yapıyorlar; iyi ki de o yorumlara restorana vardıktan sonra denk geldik. Özet olarak ben, eşim, annem ve kardeşim Süpüroğlu’nda yemek yedikten sonra şunda mütabıkız: bu restorana tekrar gideriz ve yolumuzu oraya gitmek için değiştirebiliriz. 

No comments: