Friday, September 19, 2014

TAKİPÇİLER SOFRA VE MUHABBET'TEN PİŞİRİYOR :)




Bir süre önce blogumun takipçilerinden (ve aynı zamanda arkadaşlarımdan) gelen, blogumdaki tarifleri uygulayarak yaptıkları yemeklerın resimlerini paylaşmıştım. Her zaman resimleyip göndermiyorlar ancak sürekli takipteler ve her zaman geri dönüşte bulunuyorlar sağolsunlar. Benim size aktarabildiğimden daha fazla uygulama var yani. Birileri için kendi zevk aldığım bir konuda faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. 

Şimdi tekrar iki fotoğraf ve bir de çok şirin bir video paylaşmak istiyorum. Bunlardan birisi Semra’nın bana geçen Ramazan’da yolladığı resimdi ancak bugüne kısmet oldu. Semra Ramazan’da ailesi için bir iftar verecekti ve onunla beraber bir menu oluşturduk. Ben her ne kadar bizzat bulunup kendisine yardım edemesem de telefon üzerinden sık sık fikir paylaştık. Onun verdiği geribildirimler sayesinde ben de tariflerimde benim kastettiğimden başka anlamlara gelebilecek şeyleri anlayıp nüans etme şansına sahip oluyorum. Kendisine blogumu ciddiye aldığı, tariflerimi uygulayıp beni mest ettiği için teşekkür ederim :)


Bu Ramazan menüsünden Semra’nın bana yolladığı fotoğraf çilekli magnolia puding (tarifi burada) fotoğrafı:

çilekli magnolia puding


Ve Semra'nin başka bir günde blogumdan yaptığı Antep usulü ıspanak kökü yemeğinin videosu (tarifi burada) :



İkinci fotoğrafın hikayesi de aslında şu ana dek olan geribildirimleri bir adım daha öteye taşıdı. Şu ana dek geribildirim fotoğraflama ve beğenilerini iletme aşamasında kalıyordu ancak bu sefer birebir tariflerimden uygulanarak yapılan yemeğı kendim de tatma şansım oldu! Ve çok beğendim! Kendi tarifim diye söylemiyorum :P Geçenlerde komşum “elimde ıspanak var, ne yapsam acaba?” diye düşünürken ona bizim çok sevdiğimiz ve tek başına öğün olarak tükettiğimiz “peynirli, mantarlı ve bulgurlu ıspanak salatası” tarifimi önerdim. Kendisi tarifi uyguladı, hem de benim de çok sıklıkla yaptığım bir şeyi yaparak: elinde olan bir diğer malzemeyle tarifi zenginleştirerek! Ve sağolsun bir tabak da bize getirdi! Ben bu salatayı zaten çok seviyordum ancak tavuğun da çok yakıştığını söyleyebilirim. 

Komşumun tavuklu olarak yaptığı peynirli, mantarlı ve bulgurlu ıspanak salatası (tarifi burada) fotoğrafı:

peynirli, mantarlı ve bulgurlu ıspanak salatası

Laf geri bildirimden açılmışken, sanırım bloguma yorum bırakmakta bir çok insan zorlanıyor. Bunu yorum bırakmayı deneyen ve bir türlü başaramayan bir çok arkadaşımdan duydum. Nasıl çözebilirim bilemiyorum şimdilik zira blogspot’un kendinden olan mesaj bırakma sistemini kullanıyorum. Ben bu sorunu çözene dek sizlerden isteğim yorum bırakacaksanız yılmadan denemeniz; yorumlar benim için önemli :)

No comments: