Friday, April 22, 2016

VİŞNELİ KÖFTE


VİŞNELİ KÖFTE
Herkese merhaba, 

Vişneli köfteyi blogumda paylaşmak belki senelerdir aklımda ancak bugüne kısmet oldu :) 
Vişne ile kıymayı buluşturmak ilk kimin aklına gelmiş bilinmez ancak hem Anadolu mutfağında hem de Avrupa mutfağında vişne ile pişen yemekler mevcut.   

Umarım memnun kalırsınız :) 


Malzemeler (2 – 4 kişilik)

Köftesi için
500 gr. dana kıyma
1 orta boy kuru soğan, incecik kıyılmış ya da rendelenmiş
1 yumurta
2 yemek kaşığı kuru kekik
Tuz ve karabiber
1 kibrit kutusu civarında tereyağı

Vişneli sosu için
400 gr. donmuş (mümkünse çekirdeksiz) vişne
1 yemek kaşığı silme mısır nişastası (daha az olabilir ama kesinlikle dolu dolu olmasın)

Yapılışı

  1. Öncelikle köfteleri yapmakla başladım: bir kaseye kıymayı, soğanı, yumurtayı, tuz ve baharatları alıp iyice bütünleşene dek yoğurdum. Ekmek içi ya da galeta rendesi kullanmadığımız için iyi yoğurduğunuza emin olun. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yaptım.
  2. Teflon bir tencereyi ocağımın orta gözünde kızdırdım. Köfteleri ekleyip tencereyi sallayarak bir iki dakika boyunca pişirmeye başladım. Ateşin altını kısıp tereyağını ekleyip tencereyi yine ara sıra sallayıp tereyağının her tarafa yayılmış olduğundan emin oldum. Kapağını kapatıp ocağımın küçük gözüne alıp kısık ateşte pişmeye bıraktım.
  3. Köfteler pişerken vişneleri çözdürmeden bir teflon tencereye aldım. Ocağımın küçük gözünde sulanmaya bıraktım. Vişnelerin buzu çözülünce dirileşmeye başladığını görünce mısır nişastasını ekleyip tahta kaşıkla hemen vişnenin suyunda pürüz kalmayacak şekilde karıştırdım. Bu şekilde koyulaşana dek kısık ateşte pişmeye bıraktım. Bu süre benim için 5 – 6 dakika kadar sürdü.
  4. Köfteleri ağır ateşte 20 – 25 dakika pişirmiş olduktan sonra vişne sosunu ekleyip bir 5 – 10 dakika da bu şekilde kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirdim.


VİŞNELİ KÖFTE

VİŞNELİ KÖFTE


2 comments:

Peeping Tummy said...

Mukemmel gorunuyor! Elinize saglik

Hér Kitchén said...

tesekkür ederim :)