Monday, November 10, 2014

CENNET HURMALI BAHARATLI SMOOTHIE

CENNET HURMALI BAHARATLI SMOOTHIE
Cennet hurmasına tek kelimeyle bayılıyorum! Mevsimi gelince muhakkak pazardan tabak tabak alır hüpletirim :) 

Cennet hurmasını çiğden yemeyi çok seviyorum ancak “farklı birşeyler yapabilir miyim acaba?” diye düşünüp fırında cennet hurması yapmıştım; tarifine de blogda buradan ulaşabilirsiniz. Aklımın bir köşesinde de cennet hurması ile başka ne yapılabilir diye araştırmak kalmıştı bir yandan da...Geçenlerde komşum bana cennet hurmasını çiğden başka nasıl tüketebileceğini, elimde bir tarif olup olmadığını sordu. Ve hazır dolabımda tüketilmeyi bekleyen iki kilo cennet hurması varken zaman bu zamandır diyerek araştırmaya koyuldum. İlk tarif hep en basit tariftir biliyorsunuz, ortaya bu son derece pratik smoothie çıktı :) Eşimle ben aromatik tatları pek seviyoruz; bu smoothie tam bize göre oldu bu yüzden :) 

Ha bir de; doğrusunu söylemek gerekirse smoothie yaparken asıl planım başkaydı; ancak sabredemediğim için planladığım bir aşamayı kısalttım. Bir sonraki sefere bu planımı da hayata geçirip blogumda paylaşacağım, takipte kalınız! :)

Malzemeler (2 kişilik)

1 adet iri ve olgun cennet hurması, yıkanmış
1 adet iri ve dolgun hurma, çekirdeği ayıklanmış
15 – 20 adet çiğ badem
1 diş kakulenin tohumu, toz haline getirilm (bkz. Tarifle ilgili notlar)
Bir fiske toz tarçın
200 ml. Süt
Üzeri için: kuş üzümü ve tarçı

Yapılışı
  1. Süt hariç tüm malzemeleri mutfak robotumda homojen bir püre haline getirdim.
  2. Sütü mikserin sürahisine alıp baharatlı cennet hurması püresini ekleyip bir kere de böyle blenderdan geçirdim. Bardaklara pay edip servis yaptım.


iri ve olgun cennet hurmasi

1. adim - cennet hurmasi, taze badem, kakule ve hurma

CENNET HURMALI BAHARATLI SMOOTHIE

CENNET HURMALI BAHARATLI SMOOTHIE

Tarifle ilgili notlar
  • Ben bir diş kakule kullandım ama dilerseniz daha az da kullanabilirsiniz. Kullanmazsanız smoothieniz yine güzel olur ancak tadı kesinlikle aynı olmaz zira kakulenin kendine has ve saraylara layık bir tadı var. Alternatif olarak muskat rendesi ve tarçın da kullanabilirsiniz.

No comments: