Wednesday, March 30, 2016

KAKAOLU FINDIK KREMALI CHIA PUDİNG

KAKAOLU FINDIK KREMALI CHIA PUDİNG
Chia tohumu kervanına biz de katılalım. Süper besin kavramı dahilinde kinoa, chia tohu, efendime söyleyim amaranth, sonu gelmiyor. Aslında doğadan gelen, doğanın bize sunduğu herşeye müteşekkir olmakla birlikte artık pazarlama harikası olduğunu düşünüyorum bu tarz şeylerin. Yine de fikrim olsun, seversem de mutfağıma dâhil olsun diye düşünerek ben de chia tohumunu denedim. Süper besin olmasından ziyade benim için cazip olan yanı pişmeye gerek duymadan son derece basit bir hazırlama şekli olması

Çikolatalı bir tatlı çekiyordu canım ve kurban olarak chia pudingi seçtim :) Aslında internette bir çok tarif var çikolatalı chia puding için ancak ben kısa bir yola başvurup bu şekilde hazırladım. Tarifin içersinde tuz olduğunu göreceksiniz, o da çikolataya çok yakışan bir unsur, sevin onu :)


Malzemeler (2 kişilik)

4 yemek kaşığı chia tohumu
1 kupa bardağı süt
Bir fiske himalaya tuzu
2 tatlı kaşığı kakolu fındık kreması
Üzerine: taze nane yaprağı
Yapılışı
  1. Chia pudingi hariç tüm malzemeyi bir kaseye alıp blendardan geçirdim; tel çırpıcı ya da çatalla da çırpabilirsiniz. Dilerseniz bu aşamada ısıtarak da yapabilirsiniz ancak ben soğuktan yaptım.
  2. Chia tohumunu ekleyip karıştırıp servis yapacağım bardaklara pay ettim. Bu şekilde dolaba koyup bir gün dolapta dinlendirdim. Bu esnada dibe çökmemesi için servise kadar geçecek süre içinde karıştırmakta fayda var.  

KAKAOLU FINDIK KREMALI CHIA PUDİNG

No comments: