Thursday, December 4, 2014

BEŞAMEL SOSUNDA KARNABAHARLI PASTIRMALI PENNE



BEŞAMEL SOSUNDA KARNABAHARLI PASTIRMALI PENNE
Herkese merhaba, 

Şimdi size kışın çok iyi gidecek, enerji verecek doyurucu bir makarna tarifi veriyorum. Karnabahar deyince tabii ki beşamel sos olmadan düşünülemez. Ben bu makarnayı elimde olan bir tarife göre hazırladım ve tariften sapmadım ancak bence fırında pişseydi daha iyi olurdu. Bir dahaki sefere tüm malzemeleri karıştırıp üzerine ekstra kaşar peyniri rendeleyip üzeri kızarana dek fırına vermeyi planlıyorum; bu şekilde hem ana yemek olarak hem de her hangi bir ana yemeğin yanına hoş bir eşlikçi olacağınışünüyorum. 

Bunun dışında bu tarifte benim daha önce hiç denememiş olduğum ve pek bir hoşuma giden yöntem de karnabaharı sütle pişirerek yumuşacık hale getirmek oldu; su ile haşlamaya göre çok daha lezzetli oldu bence bu şekilde karnabahar. Beşamel sosunda muhakkak muskat rendesi kullanın; aktarlarda ve büyük süper marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu baharat beşamel sos için olmazsa olmazlardan. 
 
Malzemeler (6 kişilik)

250 gr. Penne (Barilla kullanıyorum)
Yarım karnabahar, yıkanıp küçük çiçeklerine ayrılmış
500 ml. Süt
50 -100 gr. çemensiz pastırma, şeritler halinde incecik doğranmış
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Bir kibrit kutusu kadar izmir tulumu
100 gr. Kaşar peyniri
1/4 limonun suyu
Muskat rendesi
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı acı hardal

Yapılışı

  1. Sütü geniş bir tencereye alıp kaynattım. Altını kısıp karnabahar çiçeklerini ekleyip 5 – 10 dakika arasında bir süre karnabaharlar yumuşayıncaya dek pişirdim.
  2. Makarnayı paketteki pişme talimatına göre ancak verilen süreden bir dakika daha az bir süre pişirdim. Suyunu süzüp kenara aldım.
  3. Tavaya zeytinyağını alıp pastırmayı üç dört dakika soteledim.
  4. Makarnanın beşamel sosunu yapmaya başlamadan önce süzçeçle karnabaharı alıp sütü bir kenara aldım. Sosu yapmak için çelik tencereye tereyağını alıp erittim; unu ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmasını sağladım. Sıcak sütü tencereye yavaş yavaş ekleyip bir yandan da tel çırpıcımla karıştırarak pürüzsüz bir sos elde ettim. Sosun içine kaşar peynirini ve İzmir tulumunu ekleyip eriyene dek karıştırdım. En son da baharatını, hardalını ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırdım.
  5. Bu sosun içine haşlanmış makarnayı, karnabaharı ve pastırmayı ekledim. Karıştırıp servis yaptım.

 
1. adim - karnabahari sütte hasladim

4. adim - sütle karnabahari ayirdim

BEŞAMEL SOSUNDA KARNABAHARLI PASTIRMALI PENNE

No comments: