Monday, June 23, 2014

ÇİLEKLİ MAGNOLIA PUDING

MAGNOLIA PUDING
Eveet, bir hayli zamandır yapmaya niyetlendiğim magnolia puding tarifi nihayet blogumda :) 

Magnolia puding New York’ta Magnolia Pastanesi’nin adıyla tüm dünyaya nam salmış puding. Türkiye’de de yapan bir kaç yer var. Ben ilk olarak Çeşme’de tatmıştım; ve o zamandan beri evde de yapıp blogumda paylaşmak istiyordum. 



Malzemeler

300 – 400 gr. çilek, ince dilimlenmiş
200 – 250 gr. bebe bisküvisi (bkz. Tarifle ilgili notlar), mutfak robotunda un haline getirilmiş

Puding için:
1 litre süt
2 yumurtanın sarısı
200 ml. Süt kreması
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
2 paket şekerli vanilin (bkz. Tarifle ilgili notlar)
Yarım su bardağı toz şeker (bkz. Tarifle ilgili notlar)

Yapılışı:

  1. Öncelikle pudingi yapmakla başladım: bir tencereye sütü, yumurta sarılarını, toz şekeri, nişastayı ve unu alıp karıştırdım. Tencereyi ocağımın ufak gözüne alıp puding kıvamını alana dek tel çırpıcımla karıştıra karıştıra pişirdim. Puding kıvamını alınca ocağın altını kapatıp soğutmak için bir iki dakika daha tel çırpıcımla karıştırdıktan sonra şekerli vanilini ve süt kremasını ekleyip karıştırdım.
  2. Krema ılıyınca cam bardaklara bir kaşık un haline getirmiş olduğum bebe bisküvisinden koydum. Bardağın kenarlarına geniş kısımları aşağı doğru gelecek şekilde çilek dilimlerini yerleştirdim (bkz. Tarifle ilgili notlar) . Üzerine dört – beş yemek kaşığı pudingden döktüm. Pudingin üzerine bu sefer iki kaşık un halindeki bebe bisküvisinden koydum. Tekrar bir sıra çilek yerleştirdim. Biraz daha puding dökerek süsledim.
  3. Bu işlemi tüm malzeme bitene dek tekrarladıktan sonra puding kuplarını buzdolabına alıp tamamen soğuyana dek dinlendirdim. 


puding yapimi

çilekleri dogradim

MAGNOLIA PUDING

MAGNOLIA PUDING




Tarifle ilgili notlar
  • Çilekleri ince dilimlemek bardaklara ya da kuplara doldurma işlemini kolaylaştırıyor; ince çilek dilimlerini cama yapıştırarak yerleştiriyoruz.
  • Bebe bisküvisinin yerine çifte kavrulmuş pötibör bisküvinin ya da burçak bisküvinin de yakışacağını düşünüyorum.
  • Şekerli vanilin yerine gerçek vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz. Bir adet vanilya çubuğu yeterli olacaktır. Çubuğu bıçağınızla yarıp içindeki çekirdekleri çıkartın; süt tenceresine çubukla beraber ekleyin. Puding hazır olunca çubuğu içinden alın.
  • Tatlılarımızda biz şeker tadının baskın olmasını, çok şekerli olmasını sevmediğimiz için yarım bardak şeker yeterli oldu. Eğer siz tatlılarınızı şekerli tarafından seviyorsanız bir bardak toz şeker kullanabilirsiniz. Tatlıları yapıp hemen bir iki saat içinde tüketecekseniz şeker miktarını az tutmanızı öneririm. Şayet bir gün dolapta bekletecekseniz tatlar daha çok birbirine karışıyor; bisküvi daha çok yumuşuyor ve tat da daha yumuşak oluyor. Şekerin baskınlığı da azalmış oluyor. Magnolia pudinginizi ertesi gün tüketecekseniz bir bardak şeker ile tatlınızı yapabilirsiniz.
  • Servis için geniş kup bardakları kullanmanızı tavsiye ederim.

No comments: