Monday, October 6, 2014

FESLEĞENLİ BEYAZ PEYNİRLİ OMLET



FESLEĞENLİ PEYNİRLİ OMLET

Bu omlet tarifi kardeşimden. Pazar kahvaltısında lezzet bombardımanı birşey yemek isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. Bugün Ege ve Akdeniz mutfağının temsilcisi bir çok seçkin yerde bu tarzdan kahvaltılıklar pek revaçta ve ne hoş ki bunların bir çoğunu evde kendi elcağızınızla hazırlamanız pek bir mümkün. 

İşin güzel yanı şu ki her omlet gibi yapımı aslında son derece kolay; ufak bir dokunuşla lezzeti ayrı bir noktaya taşıyoruz veee pek bir doyurucu. Kahvaltıya misafir alacaksanız da bu yüzden çok güzel iş görür diyorum ve tarife geçiyorum:
 

Malzemeler (2 – 4 kişilik)

4 adet yumurta
2 kibrit kutusu kadar yağlı beyaz peynir, ezilmiş
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
8 – 10 yaprak fesleğen, doğramadan sadece yaprak kullandık



Yapılışı

  1. Yumurtaları geniş ve derin bir kasede çırptık.
  2. Içine ezilmiş beyaz peyniri ve fesleğen yapraklarını attık.
  3. Yapışmaz omlet tavasını ocağa alıp kızdırdık. yağını ekledik .Yumurtalı karışımı tavaya ekleyip hemen tavayı sağa sola oynatarak eşit bir şekilde dağılmasını sağladık. Kısık ateşte pişmeye bıraktık.
  4. Arkalı önlü pişirip sıcak olarak servis yaptık.  (bkz. Tarifle ilgili notlar)


FESLEĞENLİ PEYNİRLİ OMLET
Tarifle ilgili notlar

  • Omleti arkalı önlü pişirirken altta kalan tarafın piştiğini omlet kokusunun gelmesinden ve ara ara tahta bir spatula ile kenardan nazikçe kontrol ederek anlayabilirsiniz. Çevirme işlemi için: en az yumurtanın üzerini kapatacak genişlikte bir tabağı tavanın üzerine kapatın; tavanın kulbundan tutarak yumurtayı ters yüz edip tabağa alın. Tavayı tekrar ocağa koyun; omletin pişmemiş tarafını tavanın yüzeyine gelecek şekilde omleti pişmeye bırakın.

No comments: