Wednesday, January 16, 2013

PANCAR DOLMASI

PANCAR DOLMASI
Bu tarifi Aralik 2012 Lezzet ya da Sofra dergilerinden birinde gördüm (hangisi olduğuna bakmaya üşendim ama şimdi) ve kendime göre basitleştirerek ve değiştirerek uyarladım. 
 
Tarife dolma dedim ama meze olarak tükettik. Görüntü olarak cidden çok iddialı; sofraya koyunca herkes fotoğrafını çekmek için yarıştı :) 

Lezzet olarak da öyle ancak bir sonraki sefere tek dikkat edeceğim nokta pancarları çok daha ince dilimleyerek lezzeti daha dengeli bir hale getirmek.







Malzemeler

1 pancar
50 – 60 gr. keçi peyniri
3 – 4 adet ceviz, toz haline getirilmeden taneli kalacak şekilde dövülmüş
1 adet yeşil soğan, ince kıyılmış
Bir fiske karabiber
Tereyağı
Süslemek için ayrıca yarımşar ceviz içi

Yapılışı

  1. Pancar hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırdım.
  2. Pancarı dişe gelecek şekilde çok fazla yumuşatmadan haşladım ve halka halka dilimledim. Daha sonra bir tavada tereyağı ve bir damla zeytinyağını ısıtarak pancar halkalarını bir iki dakika daha pişirdim.
  3. Pancarı tabağa alıp üzerine keçi peynirli harçtan yaydım ve uygun boyutta pancar halkası ile üzerini kapattım. Yarımşar ceviz içi ile süsleyerek servis yaptım. 
PANCAR DOLMASI

PANCAR DOLMASI

Tarifle ilgili notlar:

  • Ben halkaları biraz fazla kalın tuttuğumu düşünüyorum; halkalar azıcık daha ince kesilmiş olsaydı tat daha dengeli olacaktı. Bir dahaki sefere daha ince halkalar ile pancar dolması yapacağım.

No comments: