Sunday, May 12, 2013

ORTA AVRUPA YEMEK MACERALARI



İlk kez bir tur paketi ile geziye gittik. 8 gün içinde 4 ülkede 5 şehir gezdik. Her zaman gitiğimiz memleketin mutfağını denemeye gayret gösteriyoruz; bu sefer de öyle oldu. Tabii ki her ülkenin damak zevki ve mutfağı çok farklı olduğu için her seferinde çok mutlu ayrıldığımız söylenemez ama yine de damak zevkini geliştirmek ve yeni birşeyler öğrenmek adına denemeye değer :)

Prag ve Karlovy Vary
Çek Cumhuriyeti’ne ilk kez gidişim ve mutfak olarak vasat bir mutfağa sahip olduklarını düşünüyorum. Hem çeşit açısından hem de fiyat / kalite oranı açısından pek tatmin edici bulmadık. Restoranlardaki başarısız servis de cabası. O yüzden tek fotoğraf Hard Rock Cafe’nın ihtişamlı hamburgerine ait; tek iyi servisi de orada gördük zaten :)

Battal boy hamburger - Hard Rock Cafe Prague


Viyana
Burada malesef sadece iki gün geçirdik; şehir çok güzeldi. İki akşam da aynı lokasyonda yemek yedik :) İnanılmaz lezzetliydi! Normalde schnitzel yemem; çünkü beğenmezdim. Taa ki meşhur Figlmüller’in schnitzelini yiyene dek! Gerçekten enfesti. Schnitzeli her çeşit etten yapıyorlar (tavuk da dahil); kendilerine has Figlmüller patates salatası ise gerçekten efsaneviydi bana göre. Porsiyonların da kocaman olması cabası; adam başı içecek de dahil 20€ civarı fiyat ödersiniz. Porsiyonlar o kadar büyük ki iki kişi paylaşmak da bir hayli mümkün. 

Battal boy schnitzel - Figlmüller Viyana

Patates salatasi - Figlmüller Viyana



Tabii Viyana’ya kadar gidip de opera binasının karşısındaki Sacher’in dillere destan sachertorte’sini yememek olmazdı! Bizdeki İnci Pastanesi nasıl profiterol ile özdeşleşen bir pastane ise, Sacher de sachertorte ile özdeşleşmiş bir otel/pastane! Hatta yüzyıllardır yaptıkları bu pasta kendi adları ile anılıyor – zira kendi keşifleri! 



Meshur Viyana kahvesi ve Sacher torte - Sacher Viyana

Bratislava
Slovakya’nın başkenti; yemek yemek için fırsat olmadı ancak ufacık meydanındaki restoranları gözlemleme ve soluklanma fırsatımız oldu. Son derece şık ortam ve güleryüzlü servis vardı; alkolsüz kokteyller de harikaydı! 

Virgin mojito - Bratislava


Budapeşte
Budapeşte’den de çok mutlu ayrıldık. Ambiyans olarak İstanbul ayarında ve geleneksel ile modern mutfağın bir karışımının sunulduğu restoranlar var; buralarda güzel et yemekleri yiyebilirsiniz. Fiyatlar da son derece uygundu; AB olması dolayısı ile şaşırtıcı geldi!

çilekli çikolatali kokteyl - Menza Etterem Budapeste

armut sosunda geyik eti - Menza Etterem Budapeste

keçi peynirli salata - Menza Etterem Budapeste


No comments: