Saturday, June 21, 2014

VİŞNE LİKÖRÜ


VİŞNE LİKÖRÜ
Herkese merhaba, 

Sanırım en çok sevdiğim alkollü içeceklerden birisidir vişne likörü. Vişnenin içine girip de muhteşem yapmadığı bir şey var mı, orası da ayrı konu :) 

Bu tarifin anlatıcısı bu sefer ben olmayacağım; birkaç senedir vişne likörünü kendi evinde yapan arkadaşım bu konuyu en iyi bilen olabilir diyerekten ondan tarifi yazmasını rica ettim. Ben tabii ki bu tarifin sonucunda ne muhteşem bir likör ortaya çıktığını bizzat test edip onayladım :) O yüzden de arkadaşımın tarifini yayınlamak istedim :)



Malzemeler

5 kg. taze vişne
2.5 kg. toz şeker
2 adet 70 cl. İstanblue votka
6 su bardağı su

Gerekli: 10 kiloluk cam turşu kavanozu

Yapılışı


  1. Vişneleri sapları ile yıkadım, suyunun süzülmesi için plastik geniş süzglerde beklettim. Suyu süzülünce saplarından ayırdım ama çekirdeklerini çıkarmadım. 
  2. 10 kg cam turşu kavanozuna bir kat vişne bir kat şeker olacak şekilde doldurdum. İlk şekeri koyduğum günden itibaren 15 gün güneşte bekletiyorum şeker erisin diye. Bu süre sonrasında hep karanlıkta saklıyorum. 
  3. Ağzını kapatıp üzerine yaptığım tarihi yazdım. 45 gün sonra 2 adet 70 cl. istanblue votka ile 6 su bardağı su koydum. Kendi içinde karışık muhakkak ama ben yine de bir çalkaladım. 15 gün sonra yani 60. gününde likörünüz hazır. Afiyetle içiniz efendim. Saygılar, sevgiler, esenlikler dilerim :)

 
VİŞNE LİKÖRÜ

No comments: