Friday, June 27, 2014

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
Yengemin elinden çıkma muhteşem bir pilav tarifi. Doğrusunu söylemek gerekirse tel şehriye ve bulgur kombinasyonu bana pek mantıklı gelmemişti ancak pilavdan iki tabak yiyince çok mantıklı olduğunu anlamış oldum :)

Karnıyarık gibi bol malzemeli, bol soğanlı salçalı bir yemek varsa menünüzde bu pilav yanına çok yakışır; tavsiye olunur. 




Malzemeler (4 – 6 kişilik)
1 kupa bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
Zeytinyağı
Tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

Yapılışı

  1. Pilav tenceresine bir kaşık zeytinyağını aldıp ısıttık. Tel şehriyeyi ekleyip tel şehriyenin rengi kahverengiye dönene dek (bkz. Foto) kavurduk.
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile bulgurunu ekleyip bulguru kavurmaya devam ettik.
  3. Bir iki dakika sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kapağını kapattık. Altı kaynayınca ocağın altını kısıp bulgur suyu çekene dek pişirdik (bkz. Tarifle ilgili notlar)
  4. Pilav pişince üzerine bir kağıt havlu serip kapağı kapalı olarak 10 – 15 dakika dinlendirdik. Servis yapmadan önce karıştırdık.


1. adim - tel sehriyeyi kavurduk

2. adim - tel sehriye ve bulguru kavurduk

4. adim - bulgur pilavini dinlendirip karistirdik

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI



Tarifle ilgili notlar

  • Bulgurunuzun cinsine göre su miktarını arttırmanız gerekebilir; ben Reis marka bulgur kullanıyorum ve 3 bardak sıcak su ile pişirdik bu pilavı. Eğer bulgurunuz diri kaldıysa bir miktar daha sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.

No comments: