Tuesday, June 17, 2014

OTLU KREP

OTLU KREP
Bir hayli zamandır krep yapmıyordum kahvaltı için. Bu sıralar kahvaltılarımızın başşesinde közlenmiş kırmızı biber var; onun yanına da yakışacak birşey yapayım bu sefer değişik diye düşünürken saksıdaki baharatlarımla göz göze geldik :) "Siz kreple iyi gidersiniz" dedim kendilerine :P

Her tadın dengede olduğu; hiç bir tadın diğerini bastırmadığı yumuşacık bir krep yapmak istiyorsanız muhakkak göz atın derim. Közlenmiş biber, güzel bir beyaz peynir ve sıcacık çay ile güzel bir kahvaltı garantidir :)



Malzemeler

2 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı un
1 sap taze kekiğin yaprakları
1 sap taze biberiyenin yarısı (yaprakları kullanıyoruz), ince kıyılmış
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla toz şeker
2 kaşık sıvı yağ
Tavayı yağlamak için: sıvı yağ

Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri çırptım.
  2. Krep tavamı (her hangi bir yapışmaz teflon tava) bir iki damla sıvıyağı dağıttım (yumurta fırçanız ile sürebilirsiniz, daha fazla olmayacak). Tavayı küçük ocağa alıp kızdırdım.
  3. Bir kepçe krep karışımını dikkatlice orta yerine boşalttım ve hemen tavayı sağa sola çevirip karışımın yuvarlak ve deliksiz bir şekilde yayılmasını sağladım.
  4. Krep hemen pişmeye başlayacağı için (ve bu genelde dış taraftan oluyor) tahta spatula yardımı ile dış tarafını tavadan ayırmaya başladım. Krepin pişmesi bir dakikadan fazla sürmüyor; tahta spatula ile hızlıca tavadan kazıyıp diğer yüzünü çevirdim. Pişince bir tabağa alıp üzerini soğumaması için her hangi bir kapakla kapattım. Bu işlemi tüm malzeme bitene dek tekrarladım. 


krepi arkali önlü pisirdim

krepi arkali önlü pisirdim

OTLU KREP

OTLU KREP - közlenmis kirmizi biber, beyaz peynir ve yesil zeytin :)


Tarifle ilgili notlar

  • İlk krep hiçbir zaman başarılı olmaz :)

No comments: