Wednesday, July 30, 2014

KIRMIZI PANCAR SALATASI


KIRMIZI PANCAR SALATASI
Yazın pancar salatası olur mu demeyin, insanın canı çekerse bal gibi olur ! :) Artık pek çok ürünü mevsim dışında da az bir işlemle sofraya gelmeye hazır bulabilmek çok güzel. Ben de annemin eskiden ara ara yaptığı bu salata aklıma düştüğü için marketten almış olduğum haşlanmış kırmızı pancar ile yaptım. Pancarımı kendim haşlamadım ancak yine de en pratiğinden bu mezenin acil çözüm arayanlar için kurtarıcı olacağını düşünüyorum. 

Bayramdaki aile saadetimiz ve mangal soframızda en kolayından güzel bir çeşit oldu mesela; herkes afiyetle tüketti etin yanında :) Ben yalnız yine kendime göre yaptım pancar salatamı ve açıkçası porsiyonu fazla kaçırdığımı düşünürken herkes son derece memnun kaşıklıyordu. En bilinen tarif sadece yoğurt kullanılarak yapılan ki o da gayet lezzetli oluyor. 

Malzemeler
4 adet haşlanmış pancar
4 – 5 kaşık süzme yoğurt
200 gr. Labne
2 kaşık mayonez
1 – 2 diş sarımsak, dövülmüş
Tuz
1 tatlı kaşığı hardal

Yapılışı

  1. Pancarı mutfak robotumda çektim.
  2. Diğer tüm malzemelerle karıştırıp servis yaptım.

KIRMIZI PANCAR SALATASI

Tarifle ilgili notlar

  • Haşlanmış pancarı marketlerde hazır olarak bulabilirsiniz. Kendiniz haşlayacaksanız da kabuklarını soymadan yumuşayana dek haşlayın; yumuşadıktan sonra da kabuklarını soyup kullanın.
  • Tüm malzemeler için miktarı kendi damak zevkinize göre ayarlamanızı öneririm; daha az yoğurt ya da daha çok yoğurt – ya da daha az ya da çok sarımsak gibi. Ancak ben şahsen sarımsağın baskın olmasından hoşlanmıyorum. Bu tarz tariflerde altın kuralın yaparken biraz denemelerde bulunmak ve tadarak kendi oranını yakalamak olduğunu unutmayın :)

No comments: