Wednesday, July 9, 2014

KAKULELİ SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ


KAKULELİ SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ
Herkese merhaba!

Sütlü Türk kahvesi ile tanışmam yakın zamanda annem sayesinde oldu. Arkadaş hep böyle nadide bilgileri kendisine saklıyor; sonra “Aa, ben asıl kahveyi hep böyle sever ve içerdim” diyerek işin içinden çıkıyor :) Açıkçası her gün kahve içen birisi değilim; ancak kahvemi bu şekilde pişirmeye başladığımdan beri her gün kahve içiyorum diyebilirim :) Farkettim ki aslında Türk kahvesinin bu şekilde sütle yapılabildiğini bilmeyenler var; ben de o yüzden blogumda tarif şeklinde yer vermeye karar verdim. Denettiğim misafirlerimden tam not aldı :)

Bildiğimiz Türk kahvesine göre sütle yapılan bu kahvenin tadı çok daha yumuşak. Kakule ise tada ayrı bir boyut katıyor ve benim için olmazsa olmaz. Bu baharatı tanımıyorsanız muhakkak edinin ve bu muhteşem baharata hayatınızda yer verin. Bloğumda kakule ile yapmış olduğum çok güzel tarifler var; size yol gösterici olacaktır kullanımının genişliği açısından :) Yazı çok uzadı biliyorum ama bir not daha; evimde kakule bulunuyor ancak Türk kahvesini kakuleli olarak satan marketler de var. İkisini de denedim; aynı tadı yakalıyorsunuz. Bu yüzden benim için pek kıymetli olan kakule çekirdeklerimi kendime saklayıp kahvemi bu paketli ürünle hazırlıyorum. 



Malzemeler

Orta şekerli kahve için kişi başı ölçü

1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı çekilmiş Türk kahvesi
1 ufak boy kakulenin çekirdekleri (bkz. Tarifle ilgili notlar)
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı
  1. Cezveye sütü aldım; kakule çekirdeklerini, Türk kahvesini ve şekerini ekleyip şöyle bir karıştırdım. Elektrikli cezvemde kaynatıp kahve fincanına alıp servis yaptım (bkz. Tarifle ilgili notlar)
KAKULELİ SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ

Tarifle ilgili notlar
  • Yukarıda bahsetmiştim ama kısaca tekrar değineyim: kakuleyi kendiniz eklemek yerine hazır satılan kakuleli Türk kahvesi karışımından da edinebilirsiniz. Nerede bulacağınızı bilmek isterseniz yorum bırakınız ya da iletişim kısmındaki mail adresine bir e-mail yollayınız :)
  • Elektrikli cezve kullanmıyorsanız normal cezvede yine önce süt, sonra kahve ve şeker olacak şekilde malzemeleri cezveye alıp ağır ateşte kaynayana dek pişirin kahvenizi. Yalnız bu kahvenin köpüğü olmuyor; dikkatlerinize efem :)

No comments: