Tuesday, July 8, 2014

ÜÇ BAHARATLI PEYNİRLİ PATATES


ÜÇ BAHARATLI PEYNİRLİ PATATES
Patatesin en taze dolayısıyla en güzel olduğu mevsim yaz mevsimi olduğu için şu sıralar güzel bir patates tarifi paylaşmak istiyordum; işte o tarif bu tarif :) 

İçindeki malzemeler itibariyle benim için böyle bir tarifin başarısız olma şansı yoktu zaten; düşünsenize saksımdan koparttığım taze baharatlarım; güzel bir beyaz peynir ve tazeciğinden patatesler. Et ızgaralarının yanına muhakkak deneyin; inanılmaz sükse yaparsınız benden söylemesi :)



Malzemeler

3 adet orta boy taze patates
İç harcı için
3 sap taze kekik, yaprakları incecik kıyılmış
1 iri sap taze biberiye, yaprakları incecik kıyılmış
2 sap taze fesleğen, yaprakları incecik kıyılmış
50 gr. beyaz peynir, çatalla iyice ezilmiş
Sızma zeytinyağı
1 adet yumurta

Yapılışı
  1. Taze patateslerin dışını iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar suda yumuşayana dek haşladım. Yumuşamalı ancak dağılmamalı.
  2. Patatesler haşlanırken patatesi ve kıyılmış taze baharatını, yumurtasını 1 yemek kaşığı kadar da sızma zeytinyağını ekleyip karıştırdım.
  3. Patatesler haşlanınca soğuk suyun altından geçirdim. Ortalarını artı şeklinde kesip soğumaya aldım (bkz. Tarifle ilgili notlar). Patatesler soğuyunca iç malzemesini ortadaki boşluklara doldurdum. Patatesleri tüm patateslere fazla aralık bırakmayacak büyüklükte bir fırın tepsisine yerleştirdim; kapatır gibi sıkarak seyyar ızgarama aldım; üstlerine biraz daha sızma zeytinyağı gezdirdim. Üstleri kızarana dek pişirdim. Siz dilerseniz fırınınızın ızgarasını da kullanabilirsiniz. 

3. adim - patatesleri peynirli baharatli harçla doldurdum

ÜÇ BAHARATLI PEYNİRLİ PATATES

Tarifle ilgili notlar
  • Patatesler sıcak kalınca peynir eriyor; bu şekilde de hızlıca hazırlayabilirsiniz ancak içinin dağılmaması için ufak bir kaba yerleştirmenizi öneririm.

No comments: